19-årige Freja: "Skodjobs er sgu ikke skod!"

19-årige Freja Fokdal kan ikke se, hvad der skulle være så skod ved skodjob. Hun er selv glad for tre "skodjob", hun har haft.
Nogle ville nok betragte det som et skodjob at fixe og rense stoppede toiletter. Men ifølge Freja Fokdal er skodjob ikke så skod.
Nogle ville nok betragte det som et skodjob at fixe og rense stoppede toiletter. Men ifølge Freja Fokdal er skodjob ikke så skod. Foto: Scanpix/Modelfoto

"Skodjobs er sgu ikke skod!"

Sådan skriver den 19-årige ordfører for Radikal Ungdom, Freja Fokdal, i et debatindlæg på b.dk.

Hun synes, at det er ærgerligt, hvordan job, som ikke kræver uddannelse, ofte bliver kaldt skodjob. I hendes verden der nemlig intet skod over dem.

Selv hendes job på Dyrehavsbakken, hvor hun som 16-årig blev spyttet i hovedet og kaldt onde ting, er hun glad for.

"Det lærte mig noget om de sociale lag, som jeg aldrig er blevet konfronteret med i min barndom. Der lærte jeg at være hårdhudet, og at jeg ikke skal finde mig i hvad som helst," skriver Freja Fokdal. 

Freja Fokdal fortæller, at hendes job som avisbud lærte hende selvstændighed og ansvar, da hun var 13 år. Og som 15-årig lærte et job i den lokale bager hende at stå tidligt op og tage ansvar. Også selvom det ofte handlede om at sætte marmelade på plads.

Hun synes derfor, at vi skal droppe ordet 'skodjob' og erkende, at alle job kan lære os noget.

"Jeg ville på ingen måde være den samme person, hvis jeg ikke havde haft de jobs, som jeg har haft – og det er jeg uendeligt taknemmelig for," skriver Freja Fokdal.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.