Zorniger stiller finalehold: Alle derbys er vigtige
Alexander Zorniger har endnu ikke ført Brøndby til sejr over FC København. Tre forsøg har resulteret i to uafgjorte og et nederlag. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Brøndby vil stille stærkt op i Parken, selv om der pointmæssigt ikke er det store på spil mod FC København.

Møderne mellem Brøndby og FC København er vanligvis sæsonens mest imødesete opgør. Men når holdene søndag tørner sammen i Telia Parken, kommer kampen til at stå i skyggen af andre derbys mellem de to.

FCK og Brøndby er nemlig allerede sikret henholdsvis guld og sølv i Alka Superligaen, og 11 dage senere krydser rivalerne klinger i pokalfinalen samme sted.

Men det får nu ikke Brøndby-træner Alexander Zorniger til at tage lettere på kampen eller give pauser til de nogle af de spillere, der har taget en stor tørn i sæsonen.

- I morgen (søndag, red) stiller vi med en start-11, som sagtens kunne være det hold, vi starter med i pokalfinalen, hvis man altså ser bort fra Lebogang Phiri, som desværre har karantæne i finalen.

- Jeg laver ikke nogen ændringer bare for ændringernes skyld. Hver kamp er en test for holdets og spillernes udvikling, og selv om manges øjne måske allerede er rettet mod pokalkampen, så er derbyet i morgen også vigtigt.

- Alle derby-kampe er vigtige, og derfor er der ikke nogen, som starter inde i morgen, der ikke har fortjent det, siger Zorniger til klubbens hjemmeside.

Helt uden betydning er søndagens kamp da heller ikke. Ud over den enorme prestige spiller FCK for at gå ubesejret igennem superligasæsonen.

Brøndby kan spille for at annullere det kompleks, som klubben har haft i Parken gennem en del år efterhånden. Brøndby har således ikke slået FCK på udebane siden september 2004.

Siden dengang for næsten 13 år siden har FCK vundet 12 ligakampe over Brøndby på hjemmebane og spillet uafgjort seks gange.

Søndagens derby fløjtes i gang klokken 18.

/ritzau/