Zlatan misser historisk møde med Brasilien
En fodskade tvinger den svenske kaptajn til at stå over, når Sverige onsdag tager afsked med Råsunda Stadion.

Når Sverige onsdag aften møder Brasilien i en venskabskamp, bliver det med et hold uden superstjernen Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic pådrog sig en skade i foden, da han i weekenden fik ligadebut for sin franske klub Paris Saint-Germain, og det står klart, at angriberen ikke bliver klar til mødet med de femdobbelte verdensmestre.

I stedet har landstræner Erik Hamrén valgt Ola Toivonen og Marcus Berg til at udgøre den svenske frontduo.

Kampen mod Brasilien er mere end blot en venskabskamp. Det er samtidig sidste gang, Sverige optræder på det gamle Råsunda Stadion i Stockholm, hvor svenskerne har haft hjemmebane siden 1937.

Brasilien er valgt som modstander, fordi brasilianerne i 1958 var den ene part i den formentlig mest berømte kamp, der er blevet spillet på nationalstadionet: VM-finalen i 1958.

Dengang vandt Brasilien 5-2 over Sverige i en kamp, der også huskes for den dengang 17-årige Pelé, der med to mål fik sit store gennembrud på den internationale fodboldscene.

Sveriges vigtigste landskampe skal fremover spilles på det nybyggede nationalstadion, Friends Arena, der bliver indviet med en kamp mod England den 14. november.

/ritzau/