Zikavirus kan holde amerikanske atleter hjemme fra OL
Gravide kvinder eller kvinder, som ønsker at blive gravide, skal passe særligt på den berygtede zikavirus. Det får Den Amerikanske Olympiske Komité til at bede landets atleter om at overveje deres deltagelse ved OL i Rio til sommer. Foto: Andy Wong (AP Photo)/AP
USA's Olympiske Komité beder landets atleter om at overveje OL-deltagelsen, hvis de frygter for zikavirus.

Frygter man for at blive smittet af den omtalte zikavirus under OL i Rio de Janeiro til august, så skal man nøje overveje sin deltagelse ved legene.

Sådan lyder beskeden fra Den Amerikanske Olympiske Komité (USOC) til landets respektive specialforbund ifølge Reuters.

Anbefalingen fra USOC blev leveret på en konference i slutningen af januar til ledere fra en del af de amerikanske specialforbund.

Ifølge Donald Anthony, præsident for det amerikanske fægteforbund, lød beskeden fra USOC's repræsentanter, at ingen skal tage til Rio "hvis ikke de føler sig trygge".

Det gælder både atleter, trænere og personale fra samtlige OL-sportsgrene. Også Den Australske Olympiske Komité har tidligere advaret landets atleter om zikavirus.

Zikavirusset er især farligt for gravide kvinder eller kvinder, som gerne vil være gravide, da zikavirus kan skade udviklingen af fostre.

Virusset overføres via myggearten aedes, som ikke lever i Danmark. Den kan medføre muskel- og ledsmerter, hovedpine og øjenbetændelse, og der er ingen kur eller vaccine mod sygdommen.

/ritzau/
via Listen To News