Zidane før El Clasico: Vi skal ignorere afstanden

Zinedine Zidane pointerer, at Real Madrid-spillerne skal glemme stillingen, når de lørdag møder FC Barcelona.
Zinedine Zidanes Real Madrid er 11 point efter Barcelona inden lørdagens indbyrdes kamp.
Zinedine Zidanes Real Madrid er 11 point efter Barcelona inden lørdagens indbyrdes kamp. Foto: Pierre-philippe Marcou/AFP

11 point efter den spanske ligas førerhold FC Barcelona. Sådan er de barske realiteter for Real Madrid på fjerdepladsen inden lørdagens "El Clasico" i Madrid.

Real har ganske vist spillet en kamp færre, men alt andet end en sejr virker ubrugelig, hvis Real Madrid fortsat vil gøre sig forhåbninger om at genvinde mesterskabet.

Træner Zinedine Zidane beder dog sine spillere om at ignorere stillingen og afstanden op til ærkerivalen.

- Vi er ikke nervøse. Vi skal fokusere på at spille en god kamp, og ikke om vi er 11, otte eller 25 point bagefter. Vi skal spille en god kamp mod en meget stærk rival, siger den franske træner.

Hans tropper har allerede tabt to ligakampe, mens Barcelona fortsat er ubesejret.

- Det er uden tvivl sæsonens sværeste kamp. Kampene mellem Madrid og Barcelona er altid smukke og svære. Men det inspirerer os. Spillerne lever for at spille den slags kampe. Man ser altid frem til spilledatoen, siger Zidane.

Han forsikrer, at superstjernen Cristiano Ronaldo er 100 procent klar, selv om portugiseren tidligere på ugen måtte træne for sig selv.

Lørdagens "El Clasico" begynder klokken 13. Inden opgøret har Barcelona 42 point for 16 kampe, mens Real har 31 point for 15 opgør.

Mellem de to mastodonter placerer sig Atlético Madrid og Valencia på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.