YouTube skrottes i ny iPhone
Foto: www.colourbox.com
Apple skrotter Googles populære videotjeneste. Konkurrencen på mobil- og tablet-markedet intensiveres.

Når teknologigiganten Apple præsenterer selskabets nyeste software til iPhone og iPad i løbet af efteråret, bliver det uden en YouTube-app som fast inventar.

Den populære webportal, hvor alle frit kan dele videoklip, er en af de mest besøgte hjemmesider med over 800 millioner unikke brugere hver måned, som streamer fire milliarder videoer hver eneste dag.

Google ejer YouTube, og udmeldingen fra Apple ses som et udtryk for den stigende rivalisering mellem de store teknologivirksomheder, som alle kæmper om at dominere mobil- og tablet-markedet.

Tidligere på året annoncerede Apple, at selskabet også dropper korttjenesten Google Maps.

- Apple og Google er fremtidens styresystemer, og det er her, at slaget skal slås, siger analytiker Kerry Rice fra Needham & Co.

- Hvis det bliver en kamp mellem de to, vil du naturligvis ikke give føringen til din konkurrent, tilføjer han.

Google er verdens største søgemaskine på internettet, men står samtidig også bag det populære styresystem Android til smartphones.

I maj opkøbte selskabet Motorola Mobility for 12,5 milliarder dollar, hvilket var endnu et tegn på den skærpede konkurrence mellem Google og Apple.

YouTube har ellers været en fast del af skærmbilledet i Apples produkter, siden selskabet introducerede sin første iPhone i 2007.

Selvom Apple dropper YouTube-appen i den nye software iOS 6, kan brugerne stadig benytte videotjenesten via Apples internetbrowser, Safari. Desuden arbejder Google på en YouTube-app, som kan købes på Apples telefoner.

Kilde: Reuters