Yes! Det er fedt være kvinde - og her er fire fordele
Kvinder lider i mindre grad end mænd af en række alvorlige sygdomme  Foto: SCANPIX arkiv
Der er flere sunde fordele ved at være kvinde.

Af Trine Fisker, Aller Media

Der er ingen, der siger, at det nødvendigvis er let at være kvinde, men i nogle henseender har det sine fordele. Eksempelvis lever kvinder i gennemsnit længere tid, end mændene gør.

5 genveje til at holde januarkuren: Læs mere på Femina.dk

Derudover er der en lang række forskningsresultater der peger på, at kvinder også har en lavere risiko for at udvikle forskellige sygdomme. Her er fire af de sygdomme, det blandt andet handler om, skriver My Health News Daily.

Leverkræft

Kvinder har en lavere risiko for at udvikle den mest kendte type leverkræft. Mænds risiko for at få netop denne type leverkræft er cirka tre gange højere end kvinders risiko.

Og de kvinder der så ender med at blive ramt af den dødelige form for leverkræft lever i gennemsnit måneder længere end mænd med den samme diagnose. Forskere fra universitet i Pittsburgh har fundet frem til at kvinder med tumor, der ikke kunne opereres væk, i gennemsnit levede fem måneder længere.

Ekspert: Vores kostvaner giver os ondt i maven. Læs mere på Femina.dk

Parkinson

Baseret på en analyse af syv forskellige studier har forskere fra University of Virginia School of Medicine fundet frem til, at mænd er 1,5 gange så udsatte i forhold til at udvikle Parkinson. En af grundene til forskellen kan være, at det kvindelige hormon østrogen beskytter kvinder mod sygdommen. Blandt de personer der bliver ramt af Parkinson er der dog nogle af symptomerne der er mere udtalte hos kvinder. For eksempel lider de kvindelige patienter mere af kronisk træthed.

Modermærkekræft

Ifølge The National Cancer Institute i USA var 57 procent af alle de personer, der i USA blev diagnosticeret med modermærkekræft i 2010 mænd. En årsag til at mændene er overrepræsenteret i den statistik kan være at kvinder er mere tilbøjelige til at beskytte deres hud. En undersøgelse blandt 31.428 amerikanere viser at 11,2 procent af kvinder svarer, at de holder sig i skyggen, mens kun 6,2 procent af mændene gør det samme.

Drømmetydning: Sådan lærer du at forstå dine drømme. Læs mere på Søndag.dk

Hoved- og nakkekræft

Forskere fra The National Cancer Institute har fundet frem til at mandlige rygere har en højere risiko for at blive ramt af hoved- og nakkekræft i forhold til kvinder, der ryger. I en videnskabelig artikel offentliggjort i magasinet Cancer peger forskere på, at det kan være kvinders høje østrogen- og progesteron, der sænker kvinders risiko for at blive ramt af nakke- og hovedkræft.

Kilde: My Health News Daily

Se også: