Yemens præsident lover igen-igen at gå af
Senest i lørdags blev der afholdt demonstrationer mod Ali Abdullah Saleh. Her er det i byen Sanaa. Foto: Polfoto, (AP Photo/Hani Mohammed) / POLFOTO
"Det er vanvittigt at hænge fast ved magten," siger Yemens præsident, som atter annoncerer, at han snart går af.

Ali Abdullah Saleh lovede så sent som i starten af oktober, at det nu kun var et spørgsmål om dage, før han forlod sin post, og nu gentager han sit løfte - blot med en lidt længere tidslinje i tankerne.

Senest 90 dage efter, at Yemen har forhandlet sig frem til en aftale med Golfstaternes Samarbejdsråd (GCC) om at overdrage magten til vicepræsidenten, vil Ali Abdullah Saleh træde tilbage som præsident, skriver CNN.

Selv om Ali Abdullah Saleh, som har været præsident i 33 år, adskillige gange har lovet at træde tilbage, men senere har afvist at gøre det, fortæller han, at han ikke nærer ambitioner om at forblive i embedet.

"Jeg kender vanskelighederne, de negative og de positive aspekter (ved magt, red.). Jeg vil ikke hænge fast ved magten. Dem, som hænger fast ved magten, synes jeg, er vanvittige," siger han ifølge CNN til France 24.

De seneste ni måneder har Yemen været skueplads for store demonstrationer, som har krævet, at Ali Abdullah Saleh træder tilbage.

Hundredevis af demonstranter er blevet dræbt af regeringsstyrkerne, siden demonstrationerne startede i februar.

Kilde: CNN