Ydmyg Mark O. Madsen: Jeg drømmer stort
Medaljehåbet fra OL i Beijing Mark O. Madsen røg ud i første runde i 2008. I London håber han på mere.

Mark O. Madsen var et af Danmarks medaljehåb til OL for fire år siden. Siden har en skade truet bryderens karriere, og denne gang er Mark O. Madsen bare lykkelig for, at det er lykkedes ham at kvalificere sig til legene i London.

Forventninger var skruet op på et enormt niveau i 2008, men det endte med en gigant-skuffelse, da bryderen tabte sin første kamp.

- Jeg havde en klippefast tro på, at jeg kunne blande mig i medaljefeltet. Jeg havde vundet medaljer ved de tre forudgående verdensmesterskaber før Beijing, og det var også derfra den klokkeklare målsætning kom fra.

- Denne gang har forberedelserne været anderledes, fortæller Mark O. Madsen.

I 2010 blev han alvorlig skadet i skulderen. Karrieren var truet, og han brugte hele 2011 på at genvinde sine evner, inden det i april i år lykkedes ham at nå finalen i en OL-kvalifikationsturnering.

- Det så meget sort ud på et tidspunkt. Den muskel, der løfter min arm, var revet delvist af, og blev sat fast med et anker.

- Jeg gik rundt med en slynge i mange uger, og da jeg fik lov til at tage den af, kunne jeg ikke løfte et halvt kilo.

- Så det har krævet blod, sved og tårer at komme tilbage efter det, siger Mark O. Madsen.

- Jeg har en helt anden glæde og lettelse ved at kvalificere mig denne gang. Det holdt hårdt og var nervepirrende, tilføjer han.

Selv om bryderen er ydmyg omkring sine egne muligheder ved OL-turneringen i London, så kan han godt se sig selv overraske.

- Jeg drømmer stort - det gør jeg.

- Det realistiske er et resultat i top-otte, men har jeg en god dag, og kan jeg finde fem procent mere frem, end det jeg har kunnet præstere i løbet af denne sæson, så kan det bliver rigtig spændende.

- På en rigtig god dag kunne det blive til en medalje, siger Mark O. Madsen.

Mark O. Madsen skal i kamp søndag i 74 kilo-klassen. Danmark er også repræsenteret i 55 kilo-klassen ved Håkan Nyblom.

/ritzau/