X Factors nye vært: Jeg er en cirkushest
Signe Molde elsker at optræde, overforbereder sig ofte og har et bryst-problem, der skal styr på før X Factor.

Hofterne er smalle og maven er flad, selvom det kun er seks måneder siden, Signe Molde fødte sit andet barn.

Øjnene er brune og intense, og de stråler, når man spørger hende, hvorfor hun har sagt ja til at guide danskerne gennem den nye sæson af X Factor, der bliver sendt til nytår.

- Først var jeg helt forvirret. Jeg havde slet ikke set det komme, da de spurgte mig. Men jeg havde virkelig meget lyst til det, siger Signe Molde.

Den 35-årige tv-vært, der er kendt fra blandt andet "Det Nye Talkshow", var dog ikke sikker på, at det kunne forenes med barsel og en nyfødt baby.

Men lysten vejede mest. Og bekymringerne blev fejet til side. Når programmet går i gang med liveshows i februar, er den lille nemlig i vuggestue, og så er der plads til, at mor kan få udfoldet det, hun allerbedst kan lide.

- Jeg er en cirkushest. Jeg elsker at optræde, siger Signe Molde.

At det bliver foran et livepublikum og - hvis danskerne stadig vil kigge med i samme omfang - med to millioner ude i stuerne, er ikke helt sunket ind endnu.

- Selvom jeg har lavet tv i mange år, så er der ikke særlig mange, der ved, hvem jeg er. Det ændrer sig nok nu, og det er jeg også indstillet på. Det er en del af jobbet, siger hun.

Med en baggrund som både vært, tilrettelægger og instruktør kan Signe Molde lidt af det hele. Hun insisterer også selv på at skrive oplæggene til, hvad hun skal sige på skærmen.

- Jeg forbereder mig virkelig grundigt. Ofte har jeg nok tendens til at overforberede mig. Men med årene har jeg også fået et mere afslappet forhold til, at ting kan gå galt, siger tv-værten.

Med jobbet som X Factor-vært følger ikke bare ansvaret for at guide seerne, men også et ansvar over for deltagerne, der ofte bruger værten som støtte og trøst, når tingene går galt.

Det ansvar er Signe Molde fuldt bevidst om - men der er lige én ting, den ammende mor skal have styr på, inden programmet begynder.

- Lige nu løber der mælk til mine bryster så snart, jeg hører nogen græde. Det kan godt blive temmelig ulækkert, hvis jeg ikke får styr på det inden, griner hun.

/ritzau/