Wozniackis overmand jagter fødselsdagsfest i semifinale
Jelena Ostapenko bliver 20 år torsdag, når hun spiller French Open-semifinale mod Timea Bacsinszky, der ligeledes har fødselsdag. Foto: Gabriel Bouys/AFP
Jelena Ostapenko bliver 20 år på dagen, hvor hun spiller French Open-semifinale mod en anden fødselar.

Det bliver noget af et fødselsdagsbrag, når tennisspillerne Jelena Ostapenko og Timea Bacsinszky torsdag mødes i semifinalen i damesingle ved French Open.

Begge spillere kan nemlig fejre fødselsdag på kampdagen.

Jelena Ostapenko, der tirsdag vandt 4-6, 6-2, 6-2 over danske Caroline Wozniacki i kvartfinalen, håber, at hun kan fejre sin 20-års-fødselsdag med en finaleplads.

- Det her er en af de bedste fødselsdagsgaver. Det er virkelig dejligt at skulle spille semifinale på Roland Garros på min fødselsdag. Jeg håber, at jeg kan nyde det, siger hun til French Opens hjemmeside.

Jelena Ostapenko, som er nummer 47 på verdensranglisten, spiller sin første grand slam-semifinale i den franske turnering på gruset i Paris.

- Da jeg indledte turneringen, regnede jeg ikke med at nå frem til semifinalen, men jeg spiller bedre og bedre for hver kamp. Jeg får mere og mere selvtillid, og kan jeg fortsætte med det, kan alt ske, siger hun.

Hun spillede sidste år damedouble med Timea Bacsinszky, der bliver 28 år torsdag.

- Hendes spil er meget anderledes, hun kan variere det meget. Hun kan spille aggressivt, men også ændre rytme.

- Jeg tænker, at jeg bare skal blive ved med at spille aggressivt og spille mit spil, siger Jelena Ostapenko.

I modsætning til letten har Timea Bacsinszky, der er nummer 31 på verdensranglisten, én gang tidligere været i en grand slam-semifinale.

Det var også ved French Open, hvor schweizeren for to år siden tvang amerikaneren Serena Williams ud i tre sæt i semifinalen.

/ritzau/