Wozniacki slår ineffektiv russer i China Open
Caroline Wozniacki er klar til tredje runde i China Open efter en overbevisende indsats mandag. Foto: Greg Baker/arkiv/AFP
Caroline Wozniacki var skarpere end Anastasia Pavlyuchenkova på de vigtige bolde i anden runde af China Open.

Caroline Wozniacki så på ingen måde ud til at være hæmmet af den svimmelhed, som hun oplevede efter sin sejr i første runde af China Open, da danskeren mandag spillede sig videre fra anden runde.

Med en overbevisende præstation satte Wozniacki russeren Anastasia Pavlyuchenkova på plads med cifrene 6-2, 6-2.

Fra kampens start var det med danskeren i teten. Wozniacki strålede af overskud og fremprovokerede en række fejl fra den russiske modstander.

Tidligt kom hun op med et servegennembrud, og Pavlyuchenkova havde ingen modtræk.

Første sæt blev dansk med sikre 6-2. Et sæt, hvor Wozniacki aldrig var truet i egen serv.

Den femteseedede dansker buldrede videre ind i andet sæt, og med endnu et servegennembrud kom hun foran 3-0.

En tydeligt frustreret russer kom dog langt bedre med og fik presset Wozniacki, men Pavlyuchenkova dummede sig konstant med store fejl, når hun fik spillet sig frem til breakbolde.

Ved 4-2 i andet sæt havde hun en håndfuld breakbolde, som alle blev misbrugt. I stedet udnyttede Wozniacki sin første mulighed, og så brød hun russeren igen til endnu en sætsejr på 6-2.

Russeren misbrugte otte ud af otte breakbolde i andet sæt. Flere gange diskede Wozniacki op med suveræne førsteserver, når Pavlyuchenkova stod med muligheden for at snuppe et af danskerens servepartier.

Det var anden gang inden for kort tid, at danskeren besejrede Pavlyuchenkova. I WTA-finalen i Tokyo i forrige uge var det netop Pavlyuchenkova, der stod på den anden side af nettet.

Sejren i den kamp sikrede Wozniacki årets første turneringssejr i den syvende finale i 2017. I Beijing håber den 27-årige dansker at gentage bedriften fra 2010, hvor hun endte øverst på podiet.

Først skal hun dog forbi vinderen af kampen mellem 12.-seedede Petra Kvitova og Varvara Lepchenko. I 2016 var det netop tredje runde, der blev endestationen for Wozniacki.

/ritzau/