Williams nye vindue ud til verden
Det tog lidt tid for regionspolitiker William Jensen at vænne sig til den nye dagbogsform på internettet. Men nu blogger han om alt fra foie grass til parkeringsbøder.

Af Andrea Bisgaardanbi@avisen.dk@BRØD:I begyndelsen var han skeptisk. Men nu må han indrømme, at der alligevel er noget godt at sige om det der weblog .Siden november har socialdemokraten William Jensen blogget – altså skrevet dagbog på – Region Syddanmarks hjemmeside.»Først var jeg lidt bekymret over, om jeg overhovedet havde tid til det. Man skal jo ind og tjekke hver dag, om nogen har kommenteret ens blog. Men nu begynder jeg at kunne se ideen med weblogs. Også selvom det kan være en tidsrøver. Fordelen er jo, at man kommer i direkte kontakt med borgerne,« fortæller William Jensen, der bor i Svendborg og har været medlem af det snart nedlagte amtsråd i otte år.I løbet af december er omkring 500 brugere surfet ind på William Jensens weblog, og det er langt flere, end han nogensinde havde forestillet sig.»Jeg er da overrasket over, at så mange kigger på mine sider. Det giver mig mod på at skrive mere – også selvom jeg ikke er særlig god til at formulere mig. Men jeg har mine synspunkter, og så håber jeg, at folk kan se igennem fingrene med mine stavefejl,« forklarer William Jensen.

Foie gras og p-bder

Hvad emner angår, er William Jensen ikke en mand, der løber tør for ideer. Han skriver om alt fra parkeringsbøder ved Svendborg Sygehus til dyremishandling.Hans seneste indlæg handler for eksempel om foie gras.»Det kommer sig af, at jeg for nylig var til middag hos nogle venner på Langeland. Her kom vi til at snakke om tvangsfodringen af ænder, hvis lever bliver brugt til den franske delikatesse foie gras. Jeg synes, det er dyremishandling, og vil gerne opfordre alle til at købe dansk. Det er nemlig forbudt at tvangsfodre ænder i Danmark,« siger William Jensen.Da William Jensen havde offentliggjort sine synspunkter på sin blog, kom der prompte svar fra en foie gras-elsker.»Men jeg vil gerne indrømme, at jeg er meget glad for foie gras. Spiser det gerne, når jeg er på restaurant. Jeg kender godt til tvangsfodringen, som går forud – men jeg vælger at lukke øjnene; nogle problemer er simpelthen for små til at blive genstand for refleksion,« skriver Else Johansen som svar på William Jensens seneste blog.

Ikke for personlig

Den 56-årige regionspolitiker ønsker dog ikke at blive for personlig i sin blog.»Jeg ved godt, at nogle politikere deler deres private oplevelser med offentligheden. Men jeg tror helt ærligt, at jeg er blevet for gammel til sådan noget. Jeg vil hellere bruge min blog til politiske emner. For eksempel har jeg en ambition om at skrive på bloggen, hver gang vi har haft møde i regionsrådet,« forklarer William Jensen.Han vil dog ikke afvise, at han kunne finde på at lægge nogle af sine naturbilleder ind på sin digitale dagbog.»Jeg cykler meget rundt i den sydfynske natur og fotograferer. Jeg er især vild med området på Tåsinge ved Valdemars Slot og Nørreskov. Det kunne godt tænkes, at jeg ville lægge nogle af de billeder ud på nettet,« sig-er William Jensen og tilføjer:»Det bliver en rigtig stor region, så det kunne måske været lidt sjovt for dem ovre i Sønderjylland at se, hvor jeg kommer fra.«