Wilbek: Vi er langt fra at være klar til VM
De tre træningskampe i Lauritz Knudsen Cup har afsløret, at de danske håndboldherrers niveau endnu ikke er i top. Søndag lykkedes det dog at få et enkelt point mod Island.

Træningsturneringen Lauritz Knudsen Cup blev ikke den manifestation af et dansk håndboldhold på vej til VM-medaljer, som mange havde håbet på. To nederlag og en uafgjort kamp var, hvad det kunne blive til for håndboldherrerne.

Det ene point blev hentet hjem søndag mod Island i turneringens sidste kamp. Her spillede veteranen Lars Christiansen sin landskamp nummer 235, hvilket er rekord, og samtidig er han noteret for flest scoringer. Hans vurdering var klokkeklar:

»Før Lauritz Knudsen Cuppen mente vi, at vi sagtens kunne nå mellemrunden og nok ende blandt de syv bedste. Men vi har ikke nået niveauet, så vi må skrue forventningerne ned,« sagde rekordholderen til DNY efter kampen.

Landstræner Ulrik Wilbek var dog tydeligt lettet over, at det lykkedes at hive et enkelt point hjem.

»Gudskelov fik vi et point. Ellers havde det ikke været til at bære, nu kan vi i det mindste komme videre,« sagde han.

Og videre skal landsholdet. VM i Tyskland begynder for Danmarks vedkommende 20. januar mod Ungarn, og inden da skal meget rettes til.

»Der er stadig rigtig meget at arbejde med. Vi har nogle spillere, der ikke helt har nået niveauet. Vi er langt fra at være klar til VM,« erkendte Wilbek.

Han var dog tydeligt imponeret af både kampens danske topscorer, venstreback Lasse Boesen (ni mål) og højreback Per Leegaard, som han straks udtog til VM-truppen. Højrefløjen Hans Lindberg fik siden den sidste plads i stedet for Mikkel Aagaard.

LK Cuppen har dog udkrystalliseret, hvad der er, holdet skal arbejde med.

»Vi behøver ikke længere koncentrere os om forsvar og kontra, men det organiserede angrebsspil er jeg slet ikke tilfreds med,« sagde Wilbek.

Mens Boesen i søndagens kamp var Danmarks eneste træfsikre skytte, præsterede resten af spillerne skud på stolpe, på overligger og direkte på målmanden, og det udnyttede islændingene gang på gang ved at slå kontra og sætte bolden ind bag Peter Henriksen. Ved pausen var stillingen derfor katastrofale 11-16.

I anden halvleg oppede danskerne sig, og efter 23 minutter var islændingene hentet. Det tidligere så stille publikum i den fyldte Brøndby Hal sydede og råbte. Både de og spillerne kunne skimte sejren, men den udeblev. Danmark var på intet tidspunkt i kampen foran, så resultatet blev 28-28.

Ifølge Wilbek er det endnu for tidligt at spå om, hvor langt danskerne når til VM, men langt når håndboldherrerne kun, hvis holdet i hver kamp spiller op til sit bedste.

»Hvis vi ikke spiller mellem 95 og 100 procent, er vi faktisk ikke særligt gode. Så er vi måske blandt de ti bedste, og så vinder vi ingenting. Så ryger vi måske ud,« vurderede Wilbek.

Inden VM er der dog stadig to træningskampe onsdag og torsdag mod Frankrig til at teste det sidste.