Wilbek: Vi er bedre end Ungarn
Eksperterne spår, at det bliver Danmark og Norge, der skal kæmpe om førstepladsen i den indledende gruppe ved VM i Tyskland i den kommende uge. Men det kræver først og fremmest en sejr over Ungarn.

Når det danske landshold i herrehåndbold om præcis en uge indleder VM i Tyskland skal herrerne møde Ungarn, Angola og Norge i det indledende gruppespil.

Danmark møder i den første kamp Ungarn. Og på trods af at statistikken er på Ungarns side med næsten dobbelt så mange sejre i indbyrdes opgør, spår landstræner Ulrik Wilbek, at Danmark er et bedre hold og derfor trækker sig sejrrigt ud af det opgør.

»Jeg vurderer, at Ungarn er lidt dårligere end både Danmark og Norge. De har ikke samme bredde ved denne slutrunde, og en række af deres nøglespillere er plaget af skader. Defensivt er det et godt hold, og vi har tidligere haft problemer med deres stærke stregspiller Gall samt deres store stjerne Nagy. Man kan tabe til Ungarn, men hvis vi spiller på topniveau, vinder vi også over Ungarn,« siger Ulrik Wilbek til TV 2 Sporten.

Angola bliver Danmarks anden modstander, og i det opgør accepteres kun en dansk sejr.

»Angola er altså ikke ret gode. Det bliver en nem midterkamp, hvor vi kan prøve nogle ting af og give spilletid til de spillere, der ikke har fået så mange minutter på banen hidtil.«

Således bliver det, hvis alt flasker sig, gruppefinalen, Danmarks skal spille, om når de møder Norge i den sidste kamp.»Norge er gået meget frem siden EM. Der manglede de bredde, men nu er flere af deres spillere blevet bedre, og der er bedre kvalitet på bænken. Norge har to gode stregspillere og er gode på målmandsposten, og samtidig har de en god organisation og struktur på holdet,« siger Ulrik Wilbek til TV 2 Sporten og tør således ikke spå om udfaldet af den sidste kamp.