Wilbek risikerer giganter i kvartfinalen
Efter Frankrigs tab mod Island er det en realistisk mulighed med et dansk møde med Frankrig i kvartfinalen.

Med kæmpenederlaget på 21-32 til Kroatien lørdag er det danske håndboldlandshold uden chance for at slutte på førstepladsen i puljen ved OL i London.

Dermed får danskerne ikke den håbede "lette" modstander i kvartfinalen, og efter aftenens resultater kan det endda ende med, at Ulrik Wilbeks mandskab kommer til at stå over for verdensmestrene Frankrig allerede i kvartfinalen.

Det står klart, efter at franskmændene lørdag aften lidt overraskende tabte 29-30 til Island og nu skal kæmpe med Sverige om at besætte andenpladsen i gruppe A.

Hvis Sverige vinder den indbyrdes kamp mod Frankrig på mandag, bliver franskmændene kun nummer tre.

Så får danskerne den tvivlsomme fornøjelse at stå over for de seneste års bedste landshold i første knald-eller-fald-kamp ved OL, og så er der pludselig meget lang vej til en semifinale.

På den anden side kan danskerne håbe på, at Frankrig slår Sverige, for så kan franskmændene ikke blive dansk modstander før i en eventuel finale.

Med de tre nu tidligere AG København-spillere Olafur Stefansson, Gudjon Valur Sigurdsson og Arnar Atlason i fremtrædende roller tog Island en prægtig skalp og synes på vej mod nye OL-triumfer efter sølvet i Beijing i 2008.

Med puljesejren kommer Island til at stå over for Danmark i semifinalen, såfremt de to hold altså overkommer modstanden i deres respektive kvartfinaler.

/ritzau/