Wilbek er årets træner
Ulrik Wilbek er kåret til årets sportscoach for sin træning af herrelandsholdet i håndbold.

Det bliver årets bedste danske træner, der skal give Danmark succes ved VM i herrehåndbold sidst på måneden. Ulrik Wilbek er nemlig blevet kåret til årets sportscoach af firmaet Coachers og dagbladet B.T.

»Jeg har altid haft det sådan, at de priser jeg får sammen med nogle, det er dem der tæller mest, fordi jeg jo er leder for et hold, men det her tæller da også utroligt meget, fordi det viser, at mit arbejde bliver værdsat,« siger Ulrik Wilbek til TV 2 Sporten.

Det er femte gang, at prisen bliver uddelt og anden gang, at den bliver givet til en håndboldtræner. Tidligere har også Jan Pytlick fået den. Indtil sidste år sad Ulrik Wilbek selv i dommerkomitéen, men efter at sidste års pris var blevet uddelt blev Wilbek ekskluderet fra dommerkomiteen, fortæller prisens stifter.

»Da vi startede med at uddele prisen i 2002, rendte Ulrik Wilbek rundt efter en borgmesterkæde, og vi havde aldrig forestillet os, at han skulle blive kandidat til prisen. Men da han så kom tilbage som træner og lavede nogle gode resultater med herrelandsholdet, kunne vi ikke forsvare, at have ham siddende længere, fordi vi så ham som en seriøs kandidat til prisen,« siger Preben Braagaard, der er administrerende direktør i Coachers og initiativtager til prisen.