Wiggins vil hjælpe Froome til Tour-sejr
Den førende rytter i Tour de France vil en dag hjælpe sin kollega Chris Froome til sejr i Touren.

Tour de Frances' ledende rytter, Bradley Wiggins, siger, at han forventer, at hans superhjælper Christopher Froome en dag vil sejre i verdens største cykelløb.

Og at Wiggins vel at mærke vil hjælpe Team Sky-kollegaen til sejren.

- Manden er uden tvivl i stand til at vinde Touren. Ellers ville han ikke ligge nummer to i klassementet, og han vil vinde løbet en dag. Til den tid vil jeg være her og støtte ham til sejren, lover Wiggins.

Udmeldingen kommer inden en af årets allerhårdeste etaper, hvor rytterne skal over to bjerge uden for kategori og to i kategori 1.

Christopher Froome anses af mange som en stærkere klatrer end sin kaptajn, og løbets nummer to har da også flere gange ytret irritation over at måtte beherske sig på dage med særligt gode ben.

Og mens alt i årets Tour de France tyder på en sejr til Wiggins, erkender han, at magtbalancen allerede om et år kan være vendt på hovedet på Team Sky.

- Lige meget hvad der sker, er jeg en del af det her hold, og det ønsker jeg at være resten af min karriere, siger Wiggins.

- Vi gør det godt som et hold. Det er derfor, vi fører, siger han.

På løbets 11. etape viste Froome sig tydeligt stærkere end Wiggins, der måtte opgive at følge med, da hjælperytteren gik til angreb.

Froome måtte imidlertid hurtigt opgive angrebet af respekt for holdets hierarki.

Onsdag og torsdag venter der ligesom på 11. etape flere hårde bjerge, og meget tyder på, at Christopher Froome igen vil være fristet til at stikke yderligere til magtbalancen på holdet.

- Jeg har følt mig super godt kørende de seneste dage. Det er nok den bedste følelse, jeg har haft overhovedet i løbet af dette Tour de France. Så jeg ser virkelig frem til den sidste uge, sagde Froome forleden.

/ritzau/