Wiggins på vej mod sejr: Det var fantastisk
Team Skys kaptajn Bradley Wiggins vandt mandagens Tour-enkeltstart suverænt foran sin holdkammerat.

Alt forløb efter planen og forventningerne for Bradley Wiggins, som vandt mandagens 41,5 kilometer lange enkeltstart i Tour de France.

- Jeg er meget tilfreds. Det er ganske enkelt fantastisk, siger Bradley Wiggins.

Den engelske Sky-rytter vandt med 35 sekunder ned til holdkammeraten Christopher Froome, mens Fabian Cancellara blev nummer tre, 57 sekunder langsommere end Wiggins.

I den samlede stilling fører englænderen med 1,53 minutter til Cadel Evans, og dermed har virkelig sat kursen mod den samlede sejr i løbet. Men så langt vil han ikke se frem.

- Nej, Touren er ikke vundet endnu. Det er stadig langt til Paris, siger Bradley Wiggins.

- Det er en stor ære for mig at køre i den gule trøje. Jeg har den i hvert fald de næste to dage, og jeg vil forsøge at forsvare den.

- Det var ikke en nem enkeltstart. Der var sving og små bakker. Der var tekniske passager. Det er meget vigtigt at kende det hele på rygraden.

Sky-rytteren nåede også at forklare, hvorfor han under søndagens pressemøde havde et voldsomt udfald mod folk, der mener, at han måske er dopet.

Englænderen langede ud efter disse skeptikerne, som han kaldte 'forpulede vatpikke', og efter mandagens etape forsvarede han sig selv.

- Det er min passion for sporten. Jeg elsker denne sport. Hvis man ikke har den passion, så er man bare en maskine, siger Bradley.

/ritzau/