Wiggins: Måske vandt jeg i dag
Wiggins lod sig drømme hen til sejren i Paris, da Chris Froome forsøgte at få ham op i fart torsdag på Touren.

Bradley Wiggins fra Sky har i år gentaget og gentaget, at de øvrige favoritter i Tour-feltet ikke er slået, mens alle andre har udråbt ham som en sikker vinder.

Men på Tourens sidste bjergetape lod Wiggins sig for første gang drømme hen til podiet i Paris. Sammen med løjtnanten Chris Froome satte Wiggins nemlig den nærmeste konkurrent Vincenzo Nibali (Liquigas).

- Vi vidste, han kørte på sin grænse. Det øjeblik, vi krydsede Peyresourde, tillod jeg mig selv at drømme, og det var den første gang jeg tænkte: måske har jeg vundet Touren i dag, siger Wiggins.

På den sidste stigning så Froome ellers stærk ud i jagten på etapens førende rytter Alejandro Valverde. Men Wiggins kunne ikke følge med. Froome vendte sig flere gange rundt og snakkede til Wiggins, der dog ikke lod sig påvirke.

- Hele vejen op ad den sidste stigning var min koncentration væk. Alt om at præstere var væk. Chris skubbede på for at få mig til at tage noget mere tid, men jeg var i en anden verden, virkelig, siger Wiggins.

Lørdag venter enkeltstarten, men den får ikke Wiggins til at frygte for sin førsteplads i Touren. Wiggins har nemlig 2,41 minutter ned til Nibali på tredjepladsen.

- Vi har ganske åbenlyst enkeltstarten foran os, men det er meget vores domæne. Du kan sætte dit hus på, at jeg ikke taber den slags tid. Det ser alt sammen rigtig godt ud for tiden, siger Wiggins.

/ritzau/