Wiggins kørte lead-out for sikkerheden
Det var et spørgsmål om sikkerhed, da Bradley Wiggins hentede udbrydere og kørte lead-out for Boasson Hagen.

Manden i den gule førertrøje, Bradley Wiggins, kørte selv frem til fronten af feltet og satte et lammede tempo på den sidste kilometer ind til målstregen i Le Cap d'Agde på 13. etape af Tour de France.

Målet for Wiggins var at køre sin norske holdkammerat Edvald Boasson Hagen frem til spurten, men det primære mål var at holde sig i sikkerhed, fortæller Sky-rytteren efter 13. etape.

- Det var det sikreste sted at være, hvis der skulle ske noget i finalen. Da vi vidste, at Cavendish ikke kom tilbage til feltet, så var det klart, at vi skulle køre for Edvald, og nogle gange er det bare bedst at køre forrest, siger Bradley Wiggins.

Edvald Boasson Hagen blev nummer tre efter André Greipel og Peter Sagan, og således fik Team Sky-rytterne intet ud af deres anstrengelser ud over, at Luis Leon Sanchez, som blev hentet kørt før stregen af Wiggins, blev skuffet.

Spanieren føler, at Sky er blevet for grådig, når rytterne ud over den gule trøje også vil tage glæderne fra en rytter som ham og andre, der søger en chance.

Det ville Wiggins gerne forsvare:

- Sanchez er en fantastisk fyr. Det var en mærkelig afslutning, og Edvald kørte for spurten.

- Det er ærgerligt for Sanchez, men jeg kan ikke tage vare på alle i feltet. Så det er ærgerligt, at han siger sådan, men jeg måtte forsøge at give lidt tilbage til Edvald, for han har været en utrolig støtte for mig i denne Tour - i hele sæsonen faktisk, siger Wiggins.

/ritzau/