WHO bekymret for melding om zika-smitte ved sex
Der findes endnu ingen vaccine eller kur mod zikavirus, og FN's sundhedsorganisation, WHO, frygter, at tre-fire millioner mennesker bliver smittet med det myggebårne virus. Foto: Johan Ordonez/AFP
Tilfældet med en amerikaner, der kan være smittet med zika gennem sex, skal undersøges grundigt, siger WHO.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er bekymret over at høre, at en amerikaner kan være blevet smittet med den frygtede zikavirus gennem seksuel kontakt.

Derfor opfordrer WHO til, at sagen bliver undersøgt nærmere, siger en talsmand for organisationen onsdag.

- Dette skal undersøges nærmere for at forstå sandsynligheden for, om virusset kan smitte seksuelt og i hvor stort et omfang, siger WHO-talsmand Gregory Hartl ifølge Reuters.

Hidtil har det kun været kendt, at zika kan overføres ved myggebid, ligesom det er første gang, at der rapporteres om smitte, som er sket inden for USA's grænser.

Sundhedsmyndighederne i Dallas, Texas, oplyser, at en patient har fået virusset efter seksuel kontakt med en smittet, som var vendt hjem fra Venezuela.

En talsmand for Center for Sygdomsforebyggelse (CDC) i Dallas siger til nyhedsbureauet AFP, at man kan bekræfte tilfældet, men at man ikke kan bekræfte, hvordan smitten er sket.

Zikavirusset formodes at være årsag til medfødt misdannelse og underudvikling af hjernen hos en række nyfødte børn i de ramte lande i især Syd- og Mellemamerika.

/ritzau/