Weltz: Armstrong siger jo ingenting
Garmin-sportsdirektør Johnny Weltz mener ikke, at udviklingen i Lance Armstrong-sagen har nogen betydning.

Lance Armstrong har skabt overskrifter over hele verden med sin beslutning om, at han ikke længere vil bekæmpe dopinganklagen fra det amerikanske antidopingagentur (Usada).

Men Johnny Weltz, der som sportsdirektør i en ganske kort periode var inde over det samme hold som den syvdobbelte Tour-vinder i 1990'erne, kan ikke se, at det er den store sag.

- Han siger bare, at han ikke vil kæmpe for det mere. Han siger ikke, at han har gjort hverken fra eller til.

- Han siger bare, at han ikke vil deltage i det, han kalder en heksejagt. Man må erkende, at han stadig ingenting siger, pointerer Johnny Weltz.

Den danske sportsdirektør, som under Post Danmark Rundt står i spidsen for Garmin-Sharp, tror, at Armstrong har været tvunget ud i den aktuelle udvikling af sine tidligere kolleger.

Flere af de tidligere kolleger har afgivet vidneudsagn mod Armstrong.

- Motivet ligger i, at der er personer, der har stået rigtig tæt på ham og har været rigtig tæt på hans sejre, og de har lagt kortene på bordet. Jeg tror ikke, at han ønsker den konfrontation, siger Weltz.

Lance Armstrong har forlængst afsluttet karrieren, og Garmin-sportsdirektøren mener, at sporten er anderledes i dag.

- Jeg kan ikke se, at det har betydning for cykelsporten her og nu. Vi er videre, langt videre. Der er ingen tvivl om, at vi har set en ren Tour-vinder i år.

- Touren har været noget af det reneste, vi sikkert har set i 100 år, mener Weltz.

/ritzau/