Wells Fargo solgte produkter banken ikke selv forstod
Wells Fargo blev sidste år blev afsløret massiv fusk i banken. Foto: Spencer Platt/AFP
Storbanken Wells Fargo er blevet straffet for at sælge ting til kunder, banken ikke vidste, hvad var.

Wells Fargo har fået en bøde på 3,4 millioner dollar, godt 21 millioner kroner, for at sælge produkter, som bankens egne rådgivere angiveligt ikke forstod.

Det skriver CNN Money ifølge Ritzau Finans.

Bøden kommer fra Finra, Wall Streets egen vagthund, der kritiserer Wells Fargos rådgivere for at anbefale kunder at købe volatilitets-linkede produkter (finansielle produkter afhængige af, hvor meget markedet svinger red.), som sælgerne ikke selv forstod risiciene ved.

- Volatilitets-linkede børshandlede produkter (ETP'ere) er komplekse produkter, der kan misforstås og sælges fejlagtigt af registrerede forhandlere.

- Visse Wells Fargo-repræsentanter troede fejlagtigt, at produkterne kunne bruges som et langsigtet hedge af kundernes aktiepositioner i tilfælde af en nedtur på markedet, skriver Finra i sin afgørelse.

Produkterne tabte dog kraftigt værdi, da der er tale om kortsigtede trading-produkter, som taber værdi over tid, og som derfor ikke bør indgå i en langsigtet køb-og-holdstrategi, skriver Finra.

- Det er fuldstændig ondt. Det er tydeligt, at Wells Fargo ikke har haft nogen idé om, hvad de har solgt, siger Joe Saluzzi, der er leder af trading-afdelingen hos Themis Trading, til CNN Money.

Det er langt fra første gang, at detailinvestorer - og tilsyneladende også Wells Fargo-sælgere - går fejl af futures på volatilitetsindekset VIX i den tro, at produkternes værdi vil følge VIX-indekset, skriver CNN Money.

Det er heller ikke første gang, at Wells Fargo er i skudlinjen for vildledning af egne kunder.

I løbet af de seneste år har banken været involveret i en skandale, hvor banken har åbnet dyre konti bag ryggen på millioner af kunder.

/ritzau/