Weekend-joint kan koste kørekortet
Hashrygning kan kostet kørekortet længe efter indtagelse. For at komme under bagatelgrænsen går der et par dag, men hash kan spores i blodet i helt op til en måned. Foto: Jens Dige/Arkiv / POLFOTO
Hash sidder i kroppen i flere dage, og dermed kan en uskyldig weekend-joint koste kørekortet i tre år. Politiet modtager mange klager.

Ryger du hash fredag aften, kan du mistet kørekortet mandag morgen.

Mange danskere kender ikke til, at hash kan sidde i kroppen i flere dage. Det fører til klagesager hos politiet, når helt almindelige danskere mister kørekortet i tre år for at have røget en weekend-joint, skriver BT.

- Hr. og fru Danmark ringer med tårer i øjnene og fortæller, at de slet ikke vidste hash kunne blive i kroppen så længe, og at de har fået frakendt deres kørekort, fortæller gruppeleder for politianklagerne hos Københavns Politiadvokatur på Station City Arne Dam Ravn til BT.

Det er ham, der behandler klager fra bilister, der har fået frakendt kørekortet på grund af narko-kørsel. Sidste år kom der 259 henvendelser.

- Folk ved ikke de gør noget ulovligt. Jeg har talt med en arbejdsgiver, der måtte fyre en chauffør, der var frakendt kortet. Folk risikerer at skulle gå fra hus og hjem, siger Arne Dam Ravn til BT.

1. januar 2012 blev loven strammet, hvilket betyder, at bilister kan fradømmes kørekortet i tre år, hvis der måles spor af cannabis blodet.

Kilde: BT