Weekend? Det er da om mandagen
Dansepar · Langt de fleste weekender er optagede. Af danseturneringer, shows og undervisning rundt om i verden. Det odenseanske dansepar Kristina Juel Stokkebroe og Peter Stokkebroe holder derfor oftest weekend om mandagen – i sutsko og slåbrok

Et VM i latinamerikanske danse. Et EM. Tre store Grand Slam-turneringer. Og så lige 18 andre sejre.

Det odenseanske danse- og ægtepar – nu med bopæl i Århus og med navnene Kristina Juel Stokkebroe og Peter Stokkebroe – har i 2006-sæsonen taget turen til toppen af sejrsskamlen i samtlige turneringer, de har danset med i.

»Ja, vi kan jo kalde det et eventyr,« mener Peter Stokkebroe.

Yoga og samtaleterapi

Flere timer i træningslokalet og en øget mental træning med meditation, yoga og samtaleterapi har bidraget til succesen.

»Og så tror jeg også, det er lykkedes, fordi vi har haft drømmen om det. Vi har set det som et fantasibillede, som vi har arbejdet hårdt for at gøre til virkelighed,« forklarer Peter Stokkebroe:

»Men det er da lidt overvældende i den grad, det så er sket.«

Resultaterne har skabt stor opmærksomhed om parret, der trods tidligere VM- og EM-medaljer og et ynglingeverdensmesterskab har levet et knap så kendt liv.

»Vi har selvfølgelig været kendt i dansekredse, men nu møder vi også folk i supermarkedet, der ønsker tillykke og siger »det er da verdensmestrene«. Det er en virkelig dejlig fornemmelse, at folk sætter pris på det, vi har opnået,« siger Peter Stokkebroe, der sammen med sin dansepartner senest er kåret til Årets Sportsnavn på Fyn.

Mister støtte

Og det er da også en opmærksomhed, de i høj grad har brug for, når de i løbet af de næste måneder danser ud af amatørernes rækker og ind i de professionelles.

Med den beslutning mister Stokkebroe-parret således deres årlige Team Danmark-støtte på omkring 200.000 kroner og skal selv skaffe penge til dansekjoler og sko, mad og husleje. Via sponsorer, undervisning, shows og beskedne præmiepenge.

»Vi kunne godt fortsætte som amatører, for det er jo sjovt at vinde, og vi får ikke gummiben af at være favoritter. Men vi vil gerne give os selv nye udfordringer,« forklarer han. Og tilføjer:

»Og selv om vi har haft det fint med favoritrollen, så bliver det da også en befrielse ikke at tænke helt så meget på, hvad nummer vi bliver.«

Hvad laver I i weekenden?

»Frem til midt i maj har vi ingen friweekender. Vi styrter rundt i hele verden og laver shows i det ene land og underviser i det andet. Så vi holder typisk weekend om mandagen.

Der er vi sammen med venner og hygger os med for eksempel at tage til byen og se på butikker eller gå i biografen.«

Hvad spiser I?

»Vi spiser på restaurant og gerne italiensk. Når vi er ude at rejse, spiser vi altid på restaurant, og når vi endelig er hjemme, er vi ikke så gode til at lave mad.«

Hvad drikker I?

»Vi kan godt lide et godt glas rødvin.«

Hvornår står I op og går I seng?

»Når vi har fri, sover vi ofte længe. Gerne til ved ti-tiden.«

Hvad læser I?

»Vi læser rigtig mange forskellige bøger. Det er en kombination af faglitteratur om mentaltræning, filosofi og det spirituelle og skønlitterære spændingsbøger.

Vi er begge to helt pjattede med personlige udviklingsbøger og psykologibøger, som vi kan bruge i vores mentaltræning.«

Hvor tager I hen?

»Vi ender ofte hjemme, når vi har fri, fordi vi er så trætte af at rejse. Vi har 180-200 rejsedage om året, og vi kan ikke rigtig forbinde det at rejse med at slappe af og have fri. For os er det mere forbundet med at arbejde.

Vi har dog nogle gange kombineret det, så vi for eksempel er blevet i Berlin et par dage efter et show og har mødtes med et par venner og hygget os.«

Hvem er I sammen med?

»Ikke dansere! Nej, selvfølgelig har vi også venner i danseverdenen, men mange lever fuldstændig i den verden og kender ikke andre.

Vores nærmeste venner er ikke dansere, og det er et valg, for vi vil gerne nuancere vores tilværelse lidt med andre input. Vi gider ikke snakke om dans hele tiden.«

Hvilke ritualer har I?

»Noget, vi altid skal nå, er at rydde op og få en masse ting på plads. Vi har det bedst, når der er ro omkring os.«

Hvad er forskellen på hverdag og weekend?

»Vi danser ikke! De mandage, vi holder weekend, tager vi ikke op i studiet og træner, vi giver ikke shows og underviser ikke. Så der er en stor kontrast, og vi er helt nede på sutsko og slåbrok.«