Wammen om ministerfyring: Det sejler for blå partier
Taburetten vakler under miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), efter at De Konservative har udtrykt mistillid til hende. Det er dog ikke noget, partierne i rød blok begræder. Foto: Mathias Svold/Polfoto
Konservative har ikke tillid til Eva Kjer Hansen, og Lars Løkke vil vide, om der er flertal for regeringen.

Ikke overraskende er Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, hurtigt ude at kritisere Venstre-regeringen, efter at der tirsdag aften er blevet udtrykt mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Hun må derfor efter alt at dømme forlade sin stilling som følge af kritikken af beregningerne i landbrugspakken, som flere forskere har sagt er "vildledende".

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har derfor indkaldt til møde i blå blok for at se, om der fortsat er flertal for regeringen. Og det er tegn på, at de blå partier er i oprør, mener Nicolai Wammen.

- Det sejler fuldstændigt for de blå partier. Det er op til blå blok at beslutte, om Lars Løkke Rasmussen skal være statsminister, og det er klart, at hvis der er nogle partier i blå blok, som ikke længere støtter regeringen, så holder vi heller ikke hånden under regeringen.

- Det er en meget dramatisk situation. Det er ikke hver dag, at en statsminister indkalder sine støttepartier for at se, om der fortsat er flertal for regeringen, siger Nicolai Wammen.

De Konservative har dog tilkendegivet, at man forsat støtter regeringen, og at partiet agter at stemme for det mest centrale lovforslag i regeringens landbrugspakke, som skal tredjebehandles torsdag i folketingssalen.

/ritzau/