Wada sætter UCI på plads i Armstrong-sag
Det internationale antidopingagentur beder den internationale cykelunion om at rette ind i Armstrong-sag.

Det internationale antidopingagentur blander sig nu i den verserende dopingsag med den tidligere cykelrytter Lance Armstrong som hovedperson og to kraftfulde organisationer i strid.

Den internationale cykelunion (UCI) har stillet spørgsmålstegn ved det amerikanske antidopingagenturs (Usada) behandling af Armstrong-sagen, og UCI kræver derfor adgang til beviserne. Men Usada vil ikke lukke op for bevisposen.

Og nu får striden Wada på banen. Agenturet skriver i deres magasin Play True, at det har fulgt sagen med interesse.

- Wada kan bekræfte, at det har skrevet til UCI's præsident, Pat McQuaid, hvori det står, at det er uenig med kommentarerne fra UCI, skriver Wada og uddyber.

- Wada har bedt UCI om at genoverveje dets position og yde al den støtte til Usada i deres behandling af denne sag, inklusive alle dokumenter, som det beder om.

Adspurgt af cykelsiden velonews.com under banecyklingen i OL tirsdag ønskede Pat McQuaid ikke at svare på spørgsmål, som ikke handlede om OL.

I juni sigtede Usada Lance Armstrong og flere af hans hjælperyttere for doping eller medvirken dertil. Hvis det bliver bevist, at stjernerytteren var dopet, så kan han miste alle sine syv Tour de France-titler.

Usada hævder, at de har vidner, der kan bevise, at Armstrong og fem andre, der var tilknyttet amerikanerens hold, tog del i doping i årene 1998 til 2011.

Lance Armstrong nægter sig skyldig og har sagsøgt dopingagenturet for at krænke sine rettigheder.

/ritzau/