VVS-installatør risikerer bøde for at forstærke mobilsignal
Det kan komme til at koste en VVS-installatør dyrt, at han købte en mobilforstærker og satte den op for at få bedre forbindelse. Colourbox
Det kan komme til at koste en VVS-installatør dyrt, at han købte en mobilforstærker og satte den op for at få bedre forbindelse.

Kristen Villadsen er VVS-installatør på Thyholm og købte en, iøvrigt helt lovlig, mobilforstærker.

- Nu har jeg haft mobiltelefon i 31 år og dækningen har aldrig været ringere. Og så købte jeg jo sådan en mobilforstærker, for der var ingen af mobilselskaberne, der ville gøre noget ved det, og hjælpe os, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Han satte mobilforstærkeren op for at styrke forbindelsen. Den virkede også efter hensigten, men en dag kom en kontrollør fra Telestyrelsen på besøg og fortalte, at forstærkeren er ulovlig at bruge uden tilladelse fra teleselskabet.
Kristen Villadsen har ikke brug den siden, men nu kommer det formentlig til at koste ham 10.000 kroner at have sat den op.

Dennis Flydtkær: Lav reglerne om

En bøde i den størrelsesorden er grove løjer, og ude af proportioner i forhold til forseelsen, mener Dansk Folkepartis IT-ordfører Dennis Flydtkær.

- De, der har haft krysantemumbomber liggende med fare for folks liv og lemmer, får typisk en bøde på 2.000 kroner. Erhversdrivende, der forsøger at rette op på en livsvigtig, men dårlig, mobilforbindelse får en bøde på 10.000 kroner. Det holder ikke, siger han DR P4 Midt & Vest.

Dennis Flydtkær mener ikke, at det er rimeligt, at det er de private udbydere, der samtidigt skal bestemme, om kunderne må rette op på et svagt signal med en forstærker.

Han tilføjer, at forstærkerne kun er en del af pakken: Udbyderne skal også tvinges til at sætte flere master op i de tyndt befolkede områder for at gøre dækningen bedre.

Det er ikke uden risiko for naboerne, at man sætter en mobilforstærker op: Naboernes forbindelse kan nemlig blive forstyrret, hvis en række forudsætninger ikke er opfyldt. Derfor kan man ikke gøre brugen af mobilforstærkere fri af lovgivningen.

via Listen To News