Vrede ofre dræbte bombemand
En voldsom bilbombe dræbte 31 mennesker i Irak lørdag. En vred mængde af mennesker overfaldt bagefter en mistænkt chauffør og dræbte ham på stedet.

En bombe på en minibus dræbte lørdag 31 mennesker på et fiskemarked i byen Kufa syd for Bagdad. I kaoset efter eksplosionen, som ifølge AP sårede yderligere 58 mennesker, blev en mand set gå væk fra bilen.

Den vrede menneskemængde på markedet mente, at manden havde parkeret den sprængte minibus, og manden blev øjeblikkeligt overfaldet og dræbt.

Kufa er primært en shiamuslimsk by, men der er ifølge AP intet, der tyder på en sammenhæng mellem sunnimuslimske Saddam Husseins henrettelse lørdag og attentatet i Kufa.

Saddam Husseins Baath-parti advarede allerede i sidste uge om, at det ville få »alvorlige konsekvenser«, hvis Saddam blev henrettet.

USA offentliggjorde lørdag, at fem amerikanske soldater er blevet dræbt torsdag. Det bringer antallet af dræbte amerikanske soldater op på 108. Det er det højeste antal dræbte amerikanere på en måned i 2006.