Vrede koner tævede James Bond
Selvom han på det store lærred er en uimodståelig charmør, er han gentagne gange blevet banket af hidsige hustruer i sit virkelige liv. Foto: AP/MTI, Attila Kovacs / POLFOTO
I to forskellige ægteskaber blev den tidligere James Bond Roger Moore udsat for vold fra sine koner.

I James Bond-filmene var det ham, der bankede skurkene, men i det virkelige liv har skuespilleren Roger Moore selv været udsat for vold.

To gange har han nemlig været gift med kvinder, der tyede til fysisk vold, når de blev vrede.

Første gang var i ægteskabet med Doorn van Steyn, som var den første af Roger Moores fire koner.

- Hun rev mig. Og hun kylede en tepotte efter mig. Jeg havde solbadet i haven, og jeg havde ingen bukser på. Oppe i huset gav jeg hende et rapkæftet svar, og pludselig kom tepotten flyvende imod mig.

- Så sagde jeg "Ok, jeg går fra dig", siger Roger Moore til tv-værten Piers Morgan i et interview.

- Hun løber ud af værelset, og så kan jeg høre, at hun tænder for vandet på badeværelset. Jeg tænkte "sikke en ko, jeg siger, at jeg går fra hende, og så vil hun i bad".

- Så jeg smækker døren op, og der står hun med al mit tøj i badekarret, og så siger hun "Prøv at gå fra mig nu". Jeg ventede på, at de tørrede. Det var et dødsdømt ægteskab, siger skuespilleren.

Bedre blev det ikke, da han efter skilsmissen fra Doorn van Steyn giftede sig med Dorothy Squires.

Når de skændtes, tog Roger Moore sin guitar frem og spillede lidt på den for at forhindre skænderiet i at udvikle sig.

Det blev en dag for meget for Dorothy.

- Lige pludselig - og det føltes, som om det foregik i slowmotion - kunne jeg mærke guitaren blive revet ud af mine hænder og smask, så blev den banket ned i mit hoved. Hun ødelagde guitaren. Hun havde et heftigt temperament, siger skuespilleren.

Efter skilsmissen fra hende og endnu et forlist ægteskab er Roger Moore nu gift med den 71-årige dansk-svenske Kiki Tholstrup.