Vred tømrer: Østergaard prygler danske ledige
Med sin opsang til danskerne om for meget krævementalitet forsøger den radikale leder Morten Østergaard at blive mere macho op til valget, mener tømrer Daniel Skovhus. Scanpix: Liselotte Sabroe
En opsang fra den radikale leder Morten Østergaard om at droppe krævementaliteten, får nu tømrer og venstrefløjspolitiker Daniel Skovhus til at forsvare ledige danskere.

Der skal gøres op med krævementaliteten. Der er en tendens til, at selv stærke og priviligerede dansksere har mere fokus på, hvad de kan få end hvad de kan yde. Sådan lød budskabet fra den radikale leder Morten Østergård nogle dage inden jul.

Der kom verbale hug til den radikale leder fra flere sider, og nu følger tømreren Daniel Skovhus trop i et debatindlæg i Politiken i dag.

Skovhus, der også er folketingssuppleant for Enhedslisten mener, at Morten Østergård tilsyneladende har brug for at puste sig op inden valget næste år:

“Nu skal det pæne ydre pudses af op mod valget. Morten vil være macho, og det bliver ikke kønt at se på,” skriver han og peger på, at de åbne grænser og arbejdskraftens fri bevægelighed giver politikeren lejlighed til at svirpe pisken med større kraft:

“Østudvidelsen giver Morten Østergård det perfekt alibi for at prygle danske ledige. Hvis ikke ledige danskere vil arbejde på samme vilkår som rumænerne og polakkerne, så er de jo tydeligvis dovne, lyder caffelatteargumentet fra Morten og vennerne i DI og DA.”

Tømreren peger på, at det er meget få danskere, der siger nej til et job. Det viste tal fra Beskæftigelsesministeriet for nylig.

Daniel Skovhus mener, det er rimeligt nok, at stille krav, men ikke at tvinge ledige med uddannelse ud i hvad som helst fra første dag, de er arbejdsløse.

Læs hele debatindlægget her.