Voldtægten, der (måske) aldrig fandt sted
Krimimystik · En ellers festlig aften i et hus i Charlottenlund sluttede dramatisk, da en prostitueret løb ud på gaden og skreg om voldtægt. To uger senere ser det ud til, at kvinden har opfundet historien

Historien havde alle ingredienserne til at være grundpillen i en gedigen knaldroman Der var stoffer, alkohol, prostituerede, fest og tilsyneladende voldtægt – og det hele foregik i i en villa i det mondæne Charlottenlund nord for København.

Et par unge mænd inviterer venner og bekendte forbi til at feste sammen med et par kvinder fra et escortbureau i et hus, som de unge passer for den bortrejste ejer. Men sent på natten slutter festen brat, da en næsten nøgen kvinde løber ud af huset og skriger, at hun er blevet voldtaget.

Politiet blever nu kontaktet af bekymrede naboer. Ikke af kvinden selv.

Stoffer og alkohol

Ingen ved tilsyneladende, hvad der er foregået. Men politiet melder ud, at kvinden virker, som om hun er påvirket af både stoffer og alkohol. Luften er tyk af drama, men den prostitueredes skrig på villavejen er efter alt at dømme usand.

To ugers efterforskning og undersøgelser af kvinden og hendes påstande har afsløret, at det er højst usandsynligt, at hun skulle være blevet voldtaget.

»Det er formentlig nogle unge mennesker, som omkring årsskiftet er i et muntert lag, hvor de har inviteret venner og bekendte og et par letlevende damer fra København,« lyder det i dag fra Carl Johan Karkov, vicekriminalkommissær i Nordsjællands Politi.

Kan intet huske

Han ved stadig ikke præcist, hvad der er sket i huset, men spekulerer i, at der kan være opstået problemer med at hive betaling ud af de unge mænd. Og at det får kvinden til at løbe ud af huset og råbe »voldtægt«.

»Vi tager selvfølgelig sagen alvorligt og anholder alle i selskabet, men efterfølgende vil vedkommende, der har råbt voldtægt, ikke anmelde noget som helst. Hun kan ikke huske noget, og ingen i selskabet kender til, at de skulle have opført sig uterligt,« fortæller Carl Johan Karkov.

Vicekriminalkommissæren oplyser, at sagen stadig bliver efterforsket, men at den kører i retning af, at ingen bliver tiltalt for voldtægt. Faktisk overvejer politiet at lade sagen ligge.

Ingen tegn på voldtægt

»Sagen har nok taget overhånd, ved at beboernes opmærksomhed er blevet vækket. Så er det røget ud af hænderne på dem, der holdt festen. Men når kvinden ikke vil sige noget, og intet tyder på, at der er begået voldtægt, så er efterforskningen under overvejelse, og det betyder også, at vi kan ende med at droppe alt,« siger han.

Nordsjællands Politi vil formentlig træffe en endelig beslutning om sagens efterforskning i løbet af næste uge.