Voldsom eksplosion dræber mere end 250 olietyve
Op mod 700 mennesker mistede livet, da en ødelagt olierørledning i Nigerias største by Lagos eksploderede i et tæt befolket område.

Fattigdom, tyveri og olie blev tirsdag en dødbringende cocktail for op mod 700 mennesker i Nigeria.

Natten til tirsdag havde tyve hugget hul i en olierørledning for at stjæle olie i ly af natten. Adgangen til gratis brændstof fik hundreder af lokale fra Abule Egba-distriktet i Nigerias største by Lagos til at valfarte til olierørledningen og fylde spande og dunke op. Pludselig eksploderede olieledningen, og varmen fra den brændende olie var så stærk, at mange hundrede mennesker blev brændt til aske på ganske kort tid.

Tirsdag aften var det endnu usikkert, hvor mange hundrede, der mistede livet i eksplosionen. En fotograf fra Reuters overværede katastrofen, og han rapporterede om op mod 700 dræbte. En lokal Røde Kors-repræsentant bekræftede, at 250 dræbte var registreret, og at man stadig var i gang med at tælle.

»Vi ved, det er flere end 200. Vi taler hundreder. Vi ved ikke, om det er 300, 400 eller 500,« sagde generalsekretær Abiodun Orebiyi fra Nigeriansk Røde Kors til Reuters.

Brandmænd kæmpede i mere end seks timer for at slukke ilden, der var så voldsom, at kun knogler og kranier lå tilbage af de mange dræbte.

Imens så hundreder af mennesker til, mens de græd eller stirrede vantro på de forkullede lig.

»En ven bankede på vores dør og sagde til min mand, at der var brændstof. Min mand løb derned med to spande, og nu er han væk. Det er en forbandelse fra Gud,« sagde en grædende kvinde ved ulykkesstedet til Reuters.

Selvom Nigeria besidder store oliekilder er der ofte mangel på brændstof. Det skyldes, at Nigeria ikke selv forædler olien og derfor er afhængig af leverancer fra andre lande.

Tyveri af olie er almindeligt i Nigeria, og det er ikke første gang, jagten på brændstof får katastrofale følger. I maj eksploderede en ødelagt olierørledning et andet sted i Lagos. Dengang blev 200 mennesker dræbt.