Vold sætter stopper for våbenhvile i Egypten
De voldsomme gadekampe fortsætter i Egypten, trods den nyligt indgået våbenhvile Foto: Polfoto, (AP Photo/Mohammed Abu Zaid) / POLFOTO
Tahrir-pladsen i Kairo har endnu en nat været ramt af voldsomme gadekampe mellem demonstranter og politiet.

Et kort forsøg fra Egyptens militær på at opretholde en våbenhvile mellem politi og civile demonstranter gik i nat op i røg og tåregas, efter endnu en nat med voldelige uroligheder omkring Kairos Tahrir Square.

Ifølge vidner havde politiets sikkerhedsstyrker uprovokeret fyret en spærreild af tåregas ind i den en stor menneskemængde, der var samlet omkring pladsen onsdag eftermiddag, på trods af en spinkel våbenhvile, skriver den arabiske tv-kanal Al-Ja¬zeera.

Sundhedsminister Amr Helmy erkendte, at sikkerhedsstyrkerne havde brugt skarp ammunition, men han benægtede de svirrende rygter om, at de også havde affyret tåregas blandet med nervegas.

Mindst 35 mennesker er døde og 3.250 er blevet såret over hele Egypten siden volden brød ud lørdag, sundheds-ministerium annonceret onsdag.

Indenrigsminister Mansour el-Essawy har, ifølge oplysninger fra anonyme kilder til den arabiske tv-kanal Al-Ja¬zeera, opfordret militærstyrets Øver¬ste Råd til at udskyde parlamentsvalg¬et på grund af de borgerkrigslignende tilstande.

Tv-stationens oplysninger er ikke bekræftet fra anden side.

Kilde: Al-Ja¬zeera