Voksne søger økonomisk hjælp af mor og far
Den ændre generation kan give den yngre en hjælpende hånd. Foto: Colourbox
Tre ud af fire forældre med voksne børn har inden for det seneste år givet deres afkom penge.

I stort omfang får voksne danskere økonomisk hjælp af deres forældre til betaling af alt fra tandlæge- og telefonregninger til tøj- og bilkøb.

Tre ud af fire danskere med voksne børn i alderen 18-40 år svarer i en undersøgelse fra analyseinstituttet Webpol, at de inden for det seneste år har støttet deres afkom økonomisk, skriver Politiken mandag.

For hver sjette er hjælpen sat i system i en sådan grad, at de hver måned overfører et fast beløb.

- Nutidens ældre har oplevet en stor økonomisk fremgang gennem de seneste årtier. Og en del af deres formue ønsker de naturligt nok at videregive til deres børn, mens de selv er i live og dermed indirekte kan få glæde af den, siger Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, til Politiken.

Næsten hver anden forælder har ifølge undersøgelsen bidraget med hjælp til bolig. Knap hver tredje har betalt for beklædning, og hver femte har finansieret telefonregningen for deres voksne barn.

Men i nogle tilfælde gør de glade givere deres børn en bjørnetjeneste, når de omfordeler formuen. For mere end fem procent af befolkningen over 18 år står opført som dårlige betalere i skyldnerregistret RKI.

Ifølge OECD er danskerne verdens privatøkonomisk mest forgældede folk.

Experian, der administrerer RKI, siger, at en del af forklaringen på den lidet flatterende verdensrekord er, at de yngre generationer er flasket op med forkælelse i en tid med vækst og derfor har svært ved at sætte tæring efter næring.

- Vi har alt for ofte oplevet unge, der vil have ejerbolig, bil og fladskærm uden at tage højde for, at deres livsvilkår kan ændre sig, når de bliver skilt, gravide eller mister deres job, siger Kim Bach, kommunikationsdirektør i Experian, til Politiken.

Hver anden af de adspurgte forældre er da også bekymret for, at mors og fars rundhåndethed svækker børnenes selvstændighed, viser undersøgelsen.

via Listen To News