Voksne har ikke råd til tandlægen
Hver fjerde voksne får ikke regelmæssigt tjekket tænderne, og det skyldes især, at folk selv skal betale en stor del af regningen.

Ikke alle danskere har råd til at holde tænderne pæne og hvide. Omkring hver fjerde voksne dansker går ikke regelmæssigt til tandlægen, og det skyldes oftest dårlig økonomi, skriver 24timer.

»Det faktum, at 80 procent af tandlægeregningen skal betales af folk selv, er afgørende for, at nogle føler, at de bliver nødt til at prioritere tandlægen fra. Man behøver ikke at være på overførselsindkomst for at have svært ved at finde de penge, som en tandkrone koster,« siger formanden for Tandlægernes Nye Landsforening, Anne Kaae-Nielsen, til 24timer.

Også lederen af WHO’s program for tandsundhed, professor Poul Erik Petersen, fastslår over for avisen, at tandsundheden i Danmark har en social slagside. Han mener, at det med den danske velstandsudvikling er urimeligt, at vi stadig har så stor social ulighed i tandsundheden.

Det Radikale Venstre vil have en ekspertgruppe til at undersøge brugerbetalingen på sundhedsområdet og komme med forslag til en ændring af systemet, så de dårligst stillede får bedre muligheder.