Voigt opgiver drilleleg med Chris Anker
Radioshack-rytteren Jens Voigt havde planer om at drille Chris Anker Sørensen i bjergkonkurrencen.

Cykelrytteren Jens Voigt har haft et biprojekt med at drille sin tidligere holdkammerat Chris Anker Sørensen i årets Tour de France.

Den 40-årige tysker ville snuppe den prikkede bjergtrøje nogle dage, men han har nu opgivet legen.

Den tidligere Team CSC-rytter, som nu kører for Radioshack-Nissan, forsøgte på 10. etape at samle point i bjergkonkurrencen, men da han ikke kunne tage alle point på toppen af Col du Grand Colombier, gav han op.

- Jet tænkte, at hvis det hele pludselig blev helt tosset, så kunne jeg vinde nogle point, og måske kunne jeg have sprintet op på Colombier som første mand. Så havde den været inden for rækkevidde.

- Altså ikke til slutningen i Paris, men bare en dag i trøjen havde været dejligt. Det havde været en glimrende bonus, siger Jens Voigt.

- Nu er det ikke længere aktuelt. Vi har andre mål med holdet, men havde vi været ni ryttere på holdet - og alle klar til at køre - så havde jeg måske gået efter den, ligesom Laurent Jalabert gjorde førhen med sine mega lange udbrud.

Den 40-årige tysker har fidus til, at Chris Anker Sørensen kan lykkes med sit projekt, fordi han er så vedholdende.

- Han er i hvert fald ivrig, og han er meget beslutsom. Han vil have den! Jeg kender ikke stillingen i detaljer, men det er ikke sådan, at en rytter fører suverænt.

- Der er 3-4 ryttere, som kan vinde den, og hvis en af dem kommer med i det rigtige udbrud, så kan den rytter vinde.

- Han er absolut inde i billedet. Men jeg er ude af det. Jeg tager vare på mine drenge, og vi kører for holdkonkurrencen. Det er nok for mig.

- Men som du lagde mærke til, så havde jeg tankerne på den, og hvis det hele var faldet heldigt ud for mig, så havde jeg måske taget den i én dag. Hvorfor ikke, griner Jens Voigt.

/ritzau/