Vognmand hædret af erhvervsliv
Era Transport blev i går hædret med odenseansk erhvervslivs hæderpris, fordi virksomheden har evnet at være et traditionelt erhverv, der samtidig har været i stand til at tilpasse

Era Transport fra Tietgen Byen fik i går odenseansk erhvervslivs hæderspris for firmaets evne til at køre den rigtige vej, selvom verden er under konstant forandring.
»Virksomheden får prisen for sin omstilling fra traditionel vognmandsvirksomhed til moderne transportvirksomhed,« lød det i begrundelsen fra Odense Erhvervsråd, som også bemærkede, at firmaet gennem årene har gennemgået en stærk vækst og har været med til at udvikle Tietgen Byen.
Virksomheden blev grundlagt af Erik Rasmussen i 1950 og generationsskiftet til børnene Inge-Merete Koch og Jørgen Rasmussen skete i 2000.
Siden er antallet af faste medarbejdere vokset til 60, og i dag kører 32 lastbiler rundt med Era-logoet på preseningen, mens 35 vognmænd er tilknyttet.

Tilfædigheder

Kilometerpæle i selskabets historie blev sat i 1972, hvor grundlæggeren under en tur til USA fik øjnene op for containertransport og i 2006, da Era samlede sine aktiviteter og stabler af containere i Tietgen Byen.
Tidligere havde firmaet til huse på Thulevej i Tarup og på Odense Havn.
»Det lå ikke i kortene, at Jørgen og jeg i fællesskab skulle overtage vores forældres virksomhed. Jørgen er udlært lastvognsmekaniker og senere eksportchauffør, mens jeg har en økonomiuddannelse,« lød det i går fra Inge-Merete Koch i søskendeparrets takketale.
»Men som det er sket så mange gange før i historien, blev det tilfældighederne, der afgjorde, at vi i midten af 1980 erne kom ind i firmaet sammen,« fortalte Inge-Merete Koch.
Efterhånden overtog hun mere og mere af ledelsen sammen med sin bror, og efter forældrenes 50 års-jubilæum i 2000 overtog de det fulde ansvar.
Siden blev pladsen på Odense Havn, hvor containerdepotet lå, for lille og skulle bruges til andre formål, og derfor valgte søskendeparret at fremtidssikre firmaet ved at flytte det ud til motorvejen.
»Vi mener, at vi nu har en god base i Odense for at udvikle firmaet, så det kan fortsætte med at være en god arbejdsplads og være en lønsom og bæredygtig virksomhed,« lød det fra Inge-Merete Koch.
Tidligere har firmaer som Newtec, L Easy, Juliana, Riegens, Kansas og MicroMatic modtaget Erhvervsprisen.