VM-finalen for retten
En række franske foreninger går rettens vej for at få Italiens sejr i VM i fodbold annulleret. De mener, at resultatet af finalen er ugyldigt, fordi udvisningen af Zidane var i strid med reglerne.

Der er dårlige tabere og så er der rigtigt dårlige tabere. En række franske foreninger gik onsdag til domstolen i Paris og krævede, at Italiens sejr ved sommerens VM i fodbold bliver annulleret. Det skriver jp.dk.

Franskmændene mener, at resultatet af finalen mellem Italien og Frankrig er ugyldigt, fordi udvisningen af Zinedine Zidane var i strid med reglerne. Det er ikke, fordi de mener, at Zidanes udvisning for at have stanget italieneren Marco Materazzi som sådan var en fejldom. Det er måden, han fik det røde kort på, der er problemet.

Kampens dommer så ikke Zidanes tyreimmitation, og det var først, da fjerdedommeren efter lidt tids forvirring gjorde opmærksom på, hvad der var sket, at det røde kort kom frem.

De franske foreninger mener, at fjerdedommeren heller ikke selv så, hvad der skete på banen, men brugte tv-billeder, som i øvrigt blev vist på storskærme på stadion, til at finde ud af, hvad der var sket. Og det må man ikke ifølge reglerne.

Sagen afgøres 15. december, men anklagerne spås små chancer for at få medhold.