VM-favorit havde motor i cyklen: Jeg har ikke snydt
Cykelcross-rytteren Femke van den Driessche vidste ikke, at vennens cykel havde en indbygget motor.

Den belgiske cykelcross-rytter Femke van den Driessche er klar over, at hun befinder sig i store problemer.

Lørdag beslaglagde Den Internationale Cykelunion (UCI) hendes cykel efter U23-VM, da man havde mistanke om teknisk snyd. Søndag har UCI bekræftet, at der var en motor i belgierens cykel.

- Det er ikke sjovt, når man er anklaget for sådan noget. Men jeg ville aldrig snyde.

- Jeg kan virkelig godt lide at cykle, og jeg elsker min sport, men jeg er klar over, at jeg nu er i meget store problemer, siger Femke van den Driessche til det belgiske medie Sporza.

Hun forklarer, at cyklen med den indbyggede motor i virkeligheden tilhører en ven.

Van den Driessche oplyser, at hendes mekanikere før U23-løbet kom til at bytte rundt på hende og vennens cykel, der er identiske.

I sin travlhed konstaterede den belgiske VM-favorit, at cyklen stod parat til hende og kørte af sted på den. Femke van den Driessche var dog ikke klar over, at vennens cykel havde en indbygget motor.

- Han har indimellem trænet med mig og mine brødre, men jeg har aldrig vidst, at der var en motor i cyklen. Det har han aldrig fortalt mig.

- Det hele er en fejl, og jeg er meget chokeret. Jeg har det meget dårligt, siger belgieren.

Teknisk snyd udløser som minimum seks måneder karantæne og en bøde på op til 200.000 schweizerfranc svarende til 1,3 millioner danske kroner.

U23-VM blev vundet af briten Evie Richards, mens Femke van den Driessche udgik med en omgang tilbage. Sejren i eliteløbet gik til hollandske Thalita de Jong.

/ritzau/