Viviani vinder i Tour of Dubai og overtager føringen
Tour of Dubai fik en italiensk vinder torsdag. Foto: Colourbox/Free
Team Skys Elia Viviani sprintede sig til sejr på anden etape af Tour of Dubai torsdag.

Det er ikke længere den tyske superstjerne Marcel Kittel, der bærer den blå førertrøje i cykelløbet Tour of Dubai.

Efter torsdagens etapeafslutning fører italienske Elia Viviani, der drog fordel af et styrt i feltet på løbets sidste kilometer og kørte i mål som etapevinder.

- I går åbnede jeg min spurt for tidligt, og jeg blev efterladt uden holdkammerater på den sidste kilometer, siger italieneren ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg er ikke lige så hurtig som Kittel og Cavendish, så hvis jeg skal have en chance for at slå dem, skal jeg tilrettelægge det helt perfekt. Vi kørte som hold perfekt i dag. Den måde, de ledte mig til stregen, var fremragende, siger Viviani.

Efter de 183 kilometer fra Dubai International Marine Club til øen Palm Jumeirah var det et rent italiensk podium med sprinterne Sacha Modolo og Giacomo Nizzolo på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Etapen startede med et udbrud fra den polske rytter Marcin Bialoblocki kun fem kilometer inde i løbet. Han fik følge af Silvan Dillier, Koen de Kort og Francisco Mancebo, før de blev kørt ind af feltet.

Et stort styrt i tunnelen til Palm Jumeirah havde tilsyneladende påvirket vinderen af første etape, Marcel Kittel, og sidste års samlede vinder, Mark Cavendish.

Viviani virkede mest frisk i spurten, som han vandt foran landsmanden Modolo.

/ritzau/