Visumregler får Klavs Bruun til at udtage udvidet trup
Stregspilleren Mette Gravholt er ikke længere en del af (foto) Klavs Bruun Jørgensens landshold i damehåndbold. Det fik spilleren at vide efter en telefonsamtale med landstræneren. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Louise Svalastog Spellerberg og Louise Burgaard er med i bruttotruppen til EM-kvalifikationskampen i Rusland.

Den 9. marts møder Danmarks kvindelige håndboldlandshold Rusland på udebane i den tredje af seks kampe i EM-kvalifikationen.

På grund af visumbehandlingstiden i Rusland har landstræner Klavs Bruun Jørgensen udtaget en bruttotrup på 23 spillere.

- Vi vil ikke risikere at stå i en situation, hvor vi ikke kan udskifte en spiller, fordi erstatningen ikke kan nå at få visum til Rusland.

- Vi har derfor valgt at udtage en udvidet trup, som alle er blevet bedt om at få ordnet papirerne, så de er klar til at tage af sted, hvis det bliver nødvendigt, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

Klavs Bruun Jørgensen har som tidligere annonceret valgt at se bort fra stregspilleren Mette Gravholt på grund af uenigheder mellem landstræneren og spilleren.

Til gengæld er en anden stregspiller Louise Svalastog Spellerberg med igen.

Hun blev vraget til den endelige trup, da Danmark for to måneder siden spillede VM på hjemmebane.

Louise Burgaard er også udtaget til kampen i Rusland.

Højrebacken fra FCM Håndbold holder i øjeblikket pause fra håndbold, fordi hun ifølge FCM-træner Helle Thomsen har været meget presset både fysisk og mentalt.

Både Danmark og Rusland har fire point efter de to første kampe i EM-kvalifikationsgruppe 6, mens Tyrkiet og Portugal er uden point.

Den 12. marts mødes Danmark og Rusland igen, denne gang i Næstved.

De to bedste hold fra de syv kvalifikationsgrupper kvalificerer sig direkte til EM-slutrunden i december i Sverige, og det samme gør den bedste gruppetreer.

Danmarks bruttotrup til kampen i Rusland ser således ud:

Målmænd: Sandra Toft, Rikke Poulsen, Cecilie Greve og Mathilde Juncker.

Stregspillere: Kathrine Heindahl, Stine Bodholt Nielsen, Louise Svalastog Spellerberg og Mia Biltoft.

Fløjspillere: Anne Mette Pedersen, Maria Fisker, Simone Böhme, Ann Grete Nørgaard, Trine Østergaard og Fie Woller.

Bagspillere: Rikke Skov, Anna Sophie Okkels, Anne Mette Hansen, Pernille Holst Holmsgaard, Kristina Kristiansen, Louise Burgaard, Stine Jørgensen, Mette Tranborg og Mia Rej.

/ritzau/