Vindkraft kan ikke løse energiproblem
Energiselskaber tror ikke på vindenergi på hverken kort eller mellemlang sigt. Vindenergien er for ustabil, lyder dommen.

Vindmøllerne kan drøne lige så hurtigt rund, som de vil. Men de løser ikke Danmarks energiproblem, forudser Dong Energy og Vattenfald i Jyllands-Posten. Danmarks to største energiselskaber mener, at elkunder også i fremtiden vil få størstedelen af deres elforbrug fra kulfyrede værker.

»Vindenergi kan ikke i overskuelig fremtid løse energiproblemet, fordi vindenergi er for ustabil og måske for dyr,« siger Anders Eldrup, administrerende direktør for Dong Energy til Jyllands-Posten.

Hos Vattenfall, der står for 25 procent af den danske energiproduktion, er holdningen, at det er urealistisk, at vindenergi kan overhale andre energiformer inden for de kommende 10 år.

Meldingerne fra energiselskaberne kommer på et tidspunkt, hvor regeringen er på trapperne med sit bud på en ny energipolitisk kurs. En kurs, der styrer mod, at den vedvarende energi skal spille en langt større rolle i Danmarks energiforsyninger.

Vindenergi dækker i dag omkring 20 procent af den dl af Danmarks energibehov, der går til strøm.