Vind billet til dronningens fødselsdagspicnic
Dronning Elizabeth er protektor for over 600 organisationer, og det skal fejres til hendes 90-års fødselsdag. Foto: Peter Morrison/AP
Fra fredag kan du købe billet til dronning Elizabeths 90-års fødselsdag. Dagen skal fejres med en enorm udendørs picnic.

Når dronning Elizabeth fylder 90, skal det fejres i stor stil.

Ikke nok med at selve fødselsdagsfesten varer i fire dage, hvor musikere, dansere og performere fejrer den aldrende dronning - Storbritanniens største gadefest skal også afholdes i dronningens ære. Det skriver Hello! Magazine.

Gadefesten skal - ud over at fejre dronning Elizabeth - også hylde hendes protektorater i over 600 velgørenhedsorganisationer og andre foreninger. Derfor bliver i alt 10.000 mennesker inviteret til festen, der på ægte britisk manér bliver holdt som en picnic udenfor. Og her kan du komme med til bords.

Fra fredag den 26. februar til torsdag den 31. marts kan man nemlig søge om at købe billetter til gadefesten, der formelt hedder The Patron's Lunch (protektorernes frokost, red.), på linket her: www.thepatronslunch.com/publicballot

2000 billetter sættes til salg for offentligheden, men de bliver helt usædvanligt ikke fordelt efter først-til-mølle-princippet. Der er altså lige stor chance for at få en billet, hvis du skriver dig op i dag, som der er sidst i marts. Det er kun muligt at købe to billetter per person.

Er man heldig at skaffe sig en billet, der koster 1400 kroner stykket, har man måske også held til at fange et glimt af dronningen selv. Hun deltager nemlig i frokosten sammen med sin mand, prins Philip, og andre medlemmer af kongefamilien.

Gadefesten foregår den 12. juni på gaden The Mall, der går fra Buckingham Palace.

/ritzau/FOKUS