Villy ville af med Ritt: Derfor røg hun
Hun har aldrig været bange for at mene noget. Netop denne egenskab kostede muligvis Ritt Bjerregaard jobbet som eksportambassadør. Foto: Carsten Snejbjerg/Arkiv / POLFOTO
Ritt Bjerregaard blev fyret som eksportambassadør i Kina, fordi hun kritiserede den nye regering for voldsomt.

I dag kan Ritt Bjerregaard både skrive tidligere EU-kommissær og tidligere eksportambassødør for Danmark på sit cv. Hun blev nemlig fyret først på ugen, af den nye handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Officielt var forklaringen, at pengene er bedre givet ud til andre måder at styrke Danmarks eksport. Men i virkeligheden fyrede SF-ministeren Ritt Bjerregaard, fordi Bjerregaard har kritiseret regeringen for voldsomt den seneste tid.

Det skriver BT.

Den tidligere profilerede socialdemokrat fortæller til avisen, at det kan have været en del af forklaringen.

"Jeg har siddet i Jersild og spin og ikke ligefrem strøget regeringen med hårene, så det kan sagtens være en del af forklaringen," siger hun til BT.

Hun ærgrer sig over opsigelsen, for hun havde rejst to gange frem og tilbage mellem Kina og Danmark og var lige ved at komme igang med "at gøre en forskel".

Hos De Radikale mener man, at der ikke var tale om et personangreb, men et opgør med den forrige regerings eksportpolitik.

"Det er typisk, at Ritt gør dette her til et spørgsmål om hendes egen person. Ordningen er oprettet af den forrige regering," siger medlemmet af Udenrigspolitisk Nævn Rasmus Helveg Petersen (R) til B.T.

Kilde: BT