Villy Søvndal vil strømline SF
Medierådgivere og reklamebureauer skal bane vejen for SF til ministerposter. Og partimedlemmerne har bare at være med på den, skriver Politiken lørdag.

Villy Søvndal har hyret kommunikationsrådgivere og reklamefirmaer for at nå regeringsmagten. Blandt andet Dennis Pedersen, der tidligere har hjulpet Anders Fogh Rasmussen til regeringsmagten.

Der er tale om et historisk skifte for det gamle protestparti, for SF vil nu være langt mere kompromissøgende end tidligere.

- Selvfølgelig er det en mere bunden position, fordi en regering nødvendigvis skal være enig. Politik er at give og tage. Og det er gået op for SF’erne, siger Villy Søvndal til Politiken.

Men før den nye strategi er på plads skal den en tur omkring partiers medlemmer. Så lørdag skal Villy Søvndal se, om han trække støtte fra sine partifæller på Idrætshøjskolen i Vejle, hvor partiet holder sit landsmøde.

- Jeg har sagt meget tydeligt, at hvis man ikke er med på den principielle deltagelse i en regering, så skal man sige fra. Vi kan ikke starte det – hvis der sidder en gruppe og siger ’vi vil ikke’, siger Villy Søvndal.

Det forventes at alle de delegerede, med en enkelt undtagelse, vil bakke op om den nye strategi.

SF holder landsmøde på Idrætshøjskole i Vejle i denne weekend. 

via Listen To News