Vildt: Se siameser-tvillinger adskilt

Sandsynligheden for, at operationen endte fatal, var enorm. Men det lykkedes, og de siamesiske tvillinger fra Sudan er nu blevet adskilt.
Nu kan søstrene Ritaj og Rital vokse op uden at være sammenvokset. På det højre billede ses de siamesiske tvillinger, før de efter fire operationer er blevet adskilt.
Nu kan søstrene Ritaj og Rital vokse op uden at være sammenvokset. På det højre billede ses de siamesiske tvillinger, før de efter fire operationer er blevet adskilt. Foto: AP / POLFOTO

Tvillingesøstrene Rital og Ritag har de første 11 måneder af deres liv levet sammenvokset, men hverdagen som siamesisk tvilling er nu slut.

På mirakuløs vis er det lykkedes britiske læger at operere de sudanesiske piger, så de nu er blevet adskilt - og begge er overlevet.

Chancen for at overleve, når man er vokset sammen i hovederne, er ellers blot en ud af ti millioner.

Operationen har kunnet lade sig gøre med hjælp og økonomisk støtte fra organisationen Facing the World.

Forældrene, der begge er læger, er lykkelige oven på operationen.

"Vi er meget taknemmelige for, at vi nu kan se frem til at tage hjem med to adskilte og raske piger," siger den 31-årige far, Abdelmajeed Gaboura, og den 27-årige mor, Enas.

Børnene har været igennem fire operationer, den første i maj. Selvom de nu er blevet skilt ad, kan det ske, pigerne på længere sigt får komplikationer pga. operationerne.

Kilde: Daily Mail

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.