Vilde rygter i dansk Uber-konflikt: Gadekampe og blokader i weekenden
Ifølge en pressemeddelse fra brancheorganisationen Taxiførere i Danmark, vil hundredevis af taxachauffører blokere centrale veje i København i protest mod Uber. Foto: Emil Hougaard, Scanpix
Ifølge en pressemeddelse fra brancheorganisationen 'Taxiførere i Danmark' vil mellem 300 og 500 taxaer blokere indre København.

Der bliver for alvor raslet med sablen i krigen mellem taxa-chauffører og Uber-kørere.

Mellem 300 og 500 taxachauffører har planer om at blokere centrale veje i Købehavn i weekenden. Brancheorganisationen 'Taxiførere i Danmark' melder om mulige blokader i en pressemeddelelse. 

"Taxikrigen eskalerer, gadekampe kan ikke udelukkes," skriver de i pressemeddelelsen.

Chaufførerne håber, at de kan presse politiet til at skride ind overfor Uber. 

Lige nu er der ingen oplysninger om bestemt tidspunkt, men ifølge mx.dk går der rygter om, at Gothersgade i Indre By vil blive spærret.

11. februar 2016PRESSEMEDDELELSE FRA TiDTaxikrigen eskalerer, gadekampe kan ikke udelukkes.Scenarier som set i...

Opslået af Taxiførere i Danmark på 10. februar 2016

Autonom aktion

Ifølge formanden for organisationen, Søren H. Nicolaisen er det chaufførerne selv, der organiserer aktionen. Organisationen har ikke noget med det at gøre.

- Situationen er efterhånden ret tilspidset, og tiden er ved at være brugt op. Chauffører bliver fyret, og man tager levebrødet ud af munden på os. Uber blæser på lovgivningen, og det er grotesk, at vi, der overholder lovgivningen, i sidste ende bliver straffet, siger Søren H. Nicolaisen til mx.dk.

Han pointerer, at selvom der er risiko for gadekampe, er der ifølge ham ingen, der lægger op til direkte vold. 

Alligevel har Uber-chaufførerne hyret et privat vagtværn, som skal sørge for deres sikkerhed. De vil være placeret flere steder i byen og kan tilkaldes, hvis chaufførerne føler sig truet.