Vilde og voldsomme sexdrømme? Læs her hvorfor du har dem

Du behøver ikke skamme dig over at have heftige og til tider voldsomme sexdrømme.
Når du sover, kan du ikke selv styre, hvem og hvad du drømmer om. Nogle gange kan det blive ret vildt ...
Når du sover, kan du ikke selv styre, hvem og hvad du drømmer om. Nogle gange kan det blive ret vildt ... Foto: SCANPIX arkiv

Af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media

Rigtig mange mennesker har hede sexdrømme om deres venner, kollegaer eller måske store stjerner som George Clooney. Men er sexdrømme lig med, at man har lyst til sex? Det er de ikke nødvendigvis ikke, forklarer Lene Sonne, der er drømmetyder.

- En reel fortolkning handler om at kigge på en persons liv og så samle alle de handlinger, følelser og indtryk, den pågældende har haft gennem den seneste tid. For det er som regel de ting, der bliver udtrykt i drømmene – ikke mindst når de handler om sex, siger Lene Sonne til FEMINA.

Drømmer man eksempelvis om sex med en anden kvinde, en rigtig god kollega eller chef, kan det simpelthen skyldes, at man ønsker at have nogle af de kvaliteter, som den pågældende person besidder.

LÆS OGSÅ: Vil du lære at tyde flere slags drømme? Få hjælp på Femina.dk

Voldsomme sexdrømme kan have en betydning

Mange oplever også at have lidt mere voldsomme sexdrømme, hvor man f.eks. bliver holdt fast og taget mod sin vilje.

Det er et lidt tabuiseret emne, men ifølge drømmetyderen er der ingen grund til at bekymre sig over drømmene. For det handler ikke om, at man faktisk ønsker at blive voldtaget i virkeligheden.

- I stedet kan det handle om, at man gerne vil have mere lidenskab i sit liv eller give los for følelser, som ’pæne piger’ ikke har. Eller det kan handle om, at man har oplevet noget i sit liv, hvor man følte sig krænket af en anden person, fordi éns grænser blev overtrådt. Ikke nødvendigvis seksuelt – det kan lige så godt have været på et andet område, man på en eller anden måde har følt sig trådt på. Det er stemningen i drømmen, som har betydning for fortolkningen – ikke selve drømmens handling, forklarer Lene Sonne.

LÆS OGSÅ: Du skal sige ja til sex, selvom du ikke har lyst. Læs på Femina.dk, hvordan det gavner sexlivet

Det er underbevidstheden, der vil sige noget

Hun peger derfor på, at man ikke skal skynde sig at konkludere nogle ting ud fra en enkelt drøm eller to.

– Det er jo underbevidstheden, som taler til én, og det kan være vigtige meddelelser, den kommer med. Typisk vil den gøre opmærksom på, at der er ting, du savner i dit liv, eller som du måske synes blokerer for, at du kan opnå et eller andet. Men det er jo som regel ting, du kan gøre noget ved. Det kan bare godt kræve lidt arbejde at finde ind til dem, lyder det fra Lene Sonne.

Hun råder til, at man begynder at skrive sine drømme ned – og evt. får hjælp fra en professionel, hvis man ikke helt kan slippe de drømme, man har.

Julefrokostflirt: Hvor går grænsen? Læs mere på Femina.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.